Зображення: 5 продуктів для підвищення імунітету
3675

5 продуктів для підвищення імунітету

Міцна імунна система починається з харчування.

Якщо вас хвилює, як підвищити імунітет, важливо не тільки в цілому правильно харчуватися, але і включати в раціон найважливіші продукти, які внесуть свою лепту в ваше здоровя.

Ананаси і папайя

Обидва фрукта містять протеолітичні ферменти, такі як бромелайн, які мають антимікробну і анти-виразкову властивості, це допомагає засвоювати живильні речовини і захищає кишечник від шкідливих бактерій.

Пробіотики

Ці мікроорганізми, що містяться в йогурті, кефірі, чайному грибі і сировині яблучного оцту, допомагають організму будувати імунітет до цілого ряду захворювань. Не забувайте, що дані кисломолочні продукти повинні бути натуральними, без консервантів та інших шкідливих добавок.

Місо суп

Традиційний місо, з високим вмістом білка, довгий час був основним продуктом харчування в японській і китайській кухні. Автентичний місо, який включає в себе подвійний процес ферментації, містить соєве культуру, злакові (рис, кукурудзу, пшеницю, або ячмінь), та цвілеві гриби, покликані виконувати функцію бродіння, як в молочних продуктах молочнокислі бактерії. Вміщені в місо активні речовини дезактивують радіаційні ізотопи, крім того, в місо, міститься триптофан, який сприяє виробництву мелатоніну. З цієї причини, лікарі радять вживати місо за 23 години до сну.

Авокадо

Унікальне поєднання здорових жирів і клітковини в авокадо дозволяє організму легко засвоювати їжу. Авокадо змушує кишечник працювати без збоїв, а також зберігає підшлункову залозу, жовчний міхур, печінку  ті органи, які займаються очищенням.

Червоний буряк

Інший овоч, багатий клітковиною, необхідний для підтримки належного потоку їжі через шлунково-кишковий тракт. Багатий вітамінами, мінералами і корисними ферментами, буряк сприяє нормальній і регулярній роботі кишечника. Свіжий буряк сприятливо впливає на печінку, нирки, жовчний міхур, а також забезпечує організм холіном, залізом, калієм і магнієм.