[:ru]Стакан йогурта каждый день укрепит ваш иммунитет[:ua]Стакан йогурту щодня зміцнить ваш імунітет[:] — Простуда.net.ua
Новости

[:ru]Стакан йогурта каждый день укрепит ваш иммунитет[:ua]Стакан йогурту щодня зміцнить ваш імунітет[:]

By 2012-07-07 No Comments
[:ru]

Как повысить иммунитет с помощью кисломолочных продуктов?

Не многие знают, что именно пробиотики, содержащиеся в йогурте и других кисломолочных продуктах, способны существенно укрепить иммунитет. Дело в том, что живые бактерии активизируют микрофлору кишечника, и, усиливая синтез биологически активных веществ, в том числе и формирующих иммунитет, помогают справляться с простудами.

Так что всего 200 г йогурта каждый день — это ваша путевка в здоровую жизнь. Но не все так просто. Дело в том, что в «магазинных» йогуртах содержатся вкусовые добавки, стабилизаторы, ароматизаторы, красители, сухое обезжиренное молоко, сахар — все это сводит полезность йогурта на нет. Внимательно читайте этикетки: «Содержание молочнокислых бактерий не менее 10*7 КОЕ/г на конец срока годности»; «Содержание бифидобактерий — не менее 10*6 КОЕ/г на конец срока годности». Эти фразы в комплекте с отсутствием вышеперечисленных добавок указывают на натуральность йогурта.

Естественно, лучше всего приготовить йогурт в домашних условиях. Тем более, что современные технологии позволяют сделать это совсем легко. Опытные хозяйки обходятся даже без специальной йогуртницы. А бактерии, можно купить один раз, а потом использовать часть получившегося йогурта для следующего приготовления. Так что дороговизна натуральных йогуртов — сильно преувеличена. Главное, не лениться кормить себя натуральными продуктами![:ua]Як підвищити імунітет за допомогою кисломолочних продуктів?

Не багато хто знає, що саме пробіотики, що містяться в йогурті та інших кисломолочних продуктах, здатні істотно зміцнити імунітет. Справа в тому, що живі бактерії активізують мікрофлору кишечника, і, посилюючи синтез біологічно активних речовин, у тому числі і формують імунітет, допомагають справлятися із застудами.

Так що всього 200 г йогурту кожен день  це ваша путівка в здорове життя. Але не все так просто. Справа в тому, що в «магазинних» йогуртах містяться смакові добавки, стабілізатори, ароматизатори, барвники, сухе знежирене молоко, цукор  все це зводить корисність йогурту нанівець. Уважно читайте етикетки: «Зміст молочнокислих бактерій не менше 10 * 7 КУО / г на кінець терміну придатності»; «Зміст біфідобактерій  не менше 10 * 6 КУО / г на кінець терміну придатності». Ці фрази в комплекті з відсутністю вищеперелічених добавок вказують на натуральність йогурту.

Природно, найкраще приготувати йогурт в домашніх умовах. Тим більше, що сучасні технології дозволяють зробити це зовсім легко. Досвідчені господині обходяться навіть без спеціальної йогуртниці. А бактерії, можна купити один раз, а потім використовувати частину отриманого йогурту для наступного приготування. Так що дорожнеча натуральних йогуртів  сильно перебільшена. Головне, не лінуватися годувати себе натуральними продуктами![:]