[:ru]Японские секреты борьбы с простудой[:ua]Японські секрети боротьби із застудою[:] — Простуда.net.ua
Новости

[:ru]Японские секреты борьбы с простудой[:ua]Японські секрети боротьби із застудою[:]

By 2012-07-08 No Comments
[:ru]

В каждой стране существуют традиционные народные рецепты от всех болезней. Попробуем узнать, как справляются с простудными заболеваниями долгожители-японцы.

При первых признаках простуды у японцев принято пить горячий имбирный напиток «Шогау». Он оказывает на организм тонизирующее и противовоспалительное действие. Для того чтобы приготовить «Шогау» смешайте 2 чайные ложки тертого имбиря (из свежего корня) и 2 чайные ложки сахара или меда. Залейте все 23 стакана горячей воды.

Второй популярный анти-простудный напиток в Японии — «Неги-мисо-ю». Для приготовления кладем 2 чайные ложки мисо и 1 столовую ложку нарезанного зеленого лука, заливаем 2/3 стакана кипяченой водой и даем немного остыть.

Традиционное питание во время недомоганий на территории Японии — это рисовая каша «Окаю» и суп «Зосуи». Рис разваривается до состояния однородной жидкой каши, туда можно добавить водоросли и зеленый лук. Суп обычно готовят из остатков риса на курином бульоне или традиционном японском рыбном бульоне «даси». Один из вариантов рецепта выглядит так:

  • 2 стакана куриного бульона
  • 12-13 даси комбу
  • 1/8 чайной ложки грубо молотого черного перца
  • 1/4-1/2 чашки приготовленных японского риса
  • немного вареной куриной грудки
  • 1/2 чайной ложки тертого имбиря
  • 2-3 зеленых лука, тонко нарезать
  • соль и перец по вкусу

Последовательность: в готовый куриный бульон кладем комбу, доводим до кипения и выбрасываем из кастрюли. В кипящий бульон, который набрался аромата, кладем промытый рис, развариваем, затем туда идут курица и специи. Варим на слабом огне 5 минут.

Если спросить у японца чем лечить кашель, он вполне может посоветовать алкогольный напиток «Тамагозаке». Он состоит из саке (обязательно теплого), сахара и сырого яйца. Ингредиенты смешиваются, и напиток выпивается залпом. Японцы пьют его перед сном — утром самочувствие значительно улучшается.[:ua]У кожній країні існують традиційні народні рецепти від усіх хвороб. Спробуємо дізнатися, як справляються з простудними захворюваннями довгожителі японці.

При перших ознаках застуди у японців прийнято пити гарячий імбирний напій «Шоган». Він надає на організм тонізуючу та протизапальну дію. Для того щоб приготувати «Шоган» змішайте 2 чайні ложки тертого імбиру (зі свіжого кореня) і 2 чайні ложки цукру або меду. Залийте все 2/3 склянки гарячої води.

Другий популярний анти-простудний напій в Японії  «Неги-місо-ю». Для приготування кладемо 2 чайні ложки місо і 1 столову ложку нарізаної зеленої цибулі, заливаємо 2/3 склянки кипяченої води і даємо трохи охолонути.

Традиційне харчування під час нездужань на території Японії  це рисова каша «Окаю» і суп «зосуі». Рис розварюється до стану однорідної рідкої каші, туди можна додати водорості і зелений лук. Суп зазвичай готують із залишків рису на курячому бульйоні або традиційному японському рибному бульйоні «даси». Один з варіантів рецепта виглядає так:

  • 2 склянки курячого бульйону
  • 1213 дасі комбу
  • 1/8 чайної ложки грубо меленого чорного перцю
  • 1 / 41 / 2 чашки приготованого японського рису
  • трохи вареної курячої грудки
  • ½ чайної ложки тертого імбиру
  • 23 зелених цибулі, тонко нарізаних
  • сіль і перець за смаком
    Послідовність: в готовий курячий бульйон кладемо комбу, доводимо до кипіння і викидаємо з каструлі. У киплячий бульйон, який набрався аромату, кладемо промитий рис, розварюємо, потім туди йдуть курка і спеції. Варимо на слабкому вогні 5 хвилин.

Якщо запитати у японця чим лікувати кашель, він цілком може порадити алкогольний напій «Тамагозаке». Він складається з саке (обовязково теплого), цукру і сирого яйця. Інгредієнти змішуються, і напій випивається залпом. Японці пють його перед сном  вранці самопочуття значно поліпшується.[:]