[:ru]Во время лечения антибиотиками важно принимать препараты для работы печени и ЖКТ[:ua]Під час лікування антибіотиками важливо приймати препарати для роботи печінки і ШКТ[:] — Простуда.net.ua
Новости

[:ru]Во время лечения антибиотиками важно принимать препараты для работы печени и ЖКТ[:ua]Під час лікування антибіотиками важливо приймати препарати для роботи печінки і ШКТ[:]

By 2013-04-17 No Comments
[:ru]

АнтибиотикиАнтибиотики только одним своим названием нагоняют на нас страх. В переводе «аnti вios» означает против жизни, поэтому совершенно не удивительно, что это очень специфические лекарства, которые нужно принимать только при необходимости и согласно строгим предписаниям врача.

Их назначают при острых бактериальных инфекциях (в дыхательной системе это может быть ангина, гайморит и т.д.). Ни в коем случае нельзя назначать препарат самостоятельно, даже если вы уже употребляли его раньше для лечения такой же болезни.

Для того чтобы антибиотик эффективно истребил микробы нужно, чтобы он «подходил», и даже в этом случае случается, что при повторном приеме одного и того же антибиотика у бактерий вырабатывается к нему иммунитет.

Даже если антибактериальное средство подобран удачно и справляется со своей задачей не стоит забывать, что он убивает не только «плохие» бактерии в организме, но и хорошие. Антибиотики всегда негативно влияют на работу печени и желудочно-кишечного тракта. Поэтому параллельно с ними всегда назначаются специальные поддерживающие медикаменты. А для того чтобы не уничтожить иммунную систему врач также может прописать сильные иммунтостимуляторы.

Чтобы избежать дисбактериоза рекомендуются пребиотики и пробиотики. В некоторых количествах они содержатся в определенной пище, но для профилактики лучше принимать специальные лекарственные комплексы. Пребиотики — содержат растительную клетчатку и антиоксиданты (в молочных продуктах, крупах, кукурузных хлопьях, хлебе, луке и чесноке, фасоли и горохе, артишоке, бананах). Пробиотики — в их состав входят лактобактерии и бифидобактерии, которые способствуют восстановлению кишечной микрофлоры.

Во время приема также назначаются гепатопротекторы — препараты для профилактики болезней почек и желчного пузыря (в том числе холецистита).

Рекомендуется особая диета, которая включает большое количество фруктов и овощей (несладкие яблоки, помидоры и огурцы, кабачки, морковь, абрикосы). Гнилостные процессы в кишечнике подавляют такие ягоды как брусника и клюква, свежевыжатые кислые соки. На время приема важно исключить из рациона трудно усваиваемую пищу: жареное, жирное, острое и сладкое. Употребляйте больше круп, варить которые нужно не на молоке (некоторые антибиотики не рекомендуется с ним употреблять), а на воде.

Только при соблюдении всех этих предписаний терапия антибиотиками пройдет в щадящем для организма режиме и позволит не подорвать ваш иммунитет.

[:ua]

АнтибіотикиАнтибіотики тільки однїєю своєю назвою наганяють на нас страх. У перекладі «аnti bios» означає проти життя, тому зовсім не дивно, що це дуже специфічні ліки, які потрібно приймати тільки при необхідності і згідно суворим приписами лікаря.

Їх призначають при гострих бактеріальних інфекціях (в дихальній системі це може бути ангіна, гайморит і т.д.). Ні в якому разі не можна призначати препарат самостійно, навіть якщо ви вже вживали його раніше для лікування такої ж хвороби.

Для того щоб антибіотик ефективно поборов мікроби потрібно, щоб він «підходив», і навіть у цьому випадку трапляється, що при повторному прийомі одного і того ж антибіотика у бактерій виробляється до нього імунітет.

Навіть якщо антибактеріальний засіб підібраний вдало і справляється зі своїм завданням не варто забувати, що він вбиває не тільки «погані» бактерії в організмі, але і хороші. Антибіотики завжди негативно впливають на роботу печінки і шлунково-кишкового тракту. Тому паралельно з ними завжди призначаються спеціальні підтримуючі медикаменти. А для того щоб не знищити імунну систему лікар також може прописати сильні іммунтостімулятори.

Щоб уникнути дисбактеріозу рекомендуються пребіотики і пробіотики. У деяких кількостях вони містяться в певній їжі, але для профілактики краще приймати спеціальні лікарські комплекси. Пребіотики — містять рослинну клітковину і антиоксиданти (в молочних продуктах, крупах, кукурудзяних пластівцях, хлібі, цибулі і часнику, квасолі і горосі, артишоку, бананах). Пробіотики — до їх складу входять лактобактерії та біфідобактерії, які сприяють відновленню кишкової мікрофлори.

Під час прийому також призначаються гепатопротектори — препарати для профілактики хвороб нирок і жовчного міхура (у тому числі холециститу).

Рекомендується особлива дієта, яка включає велику кількість фруктів і овочів (несолодкі яблука, помідори і огірки, кабачки, моркву, абрикоси). Гнильні процеси в кишечнику пригнічують такі ягоди як брусниця і журавлина, свіжовичавлені кислі соки. На час прийому важливо виключити з раціону важко засвоювану їжу: смажене, жирне, гостре і солодке. Вживайте більше круп, варити які потрібно не на молоці (деякі антибіотики не рекомендується з ним вживати), а на воді.

Тільки при дотриманні всіх цих приписів терапія антибіотиками пройде в щадному для організму режимі і дозволить не підірвати ваш імунітет.

[:]